Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Mézes-mustáros csirkemell
Hagymás rostélyos
Tojásos nokedli fejes salátával
Kijevi csirkemell rizibizivel
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Káposztás tészta egyszerűen
Kapros tökfőzelék virslivel
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Vadas marha
Csupacsokis brownie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Körömpörkölt csülökkel
Parfé narancssalátával recept
recept
Mester

Parfé narancssalátával

60 perc
4 adag
Megfizethető
5
2002. 03. 20.
Hozzávalók
0.5fej citrom (leve)
1evőkanál rum
2közepes banán
2evőkanál narancslikőr ( vagy triple sec)
1evőkanál pisztácia (finomra vágott)

Elkészítés

Előkészítés: Hideg vízzel kiöblítünk, és fóliával kibélelünk egy kb. egyliteres edényt. A banánt meghámozzuk, apró darabokra vágjuk.
Elkészítés: A banánt összekeverjük a citromlével, a rummal, és kézimixerrel pürésítjük, vagy egy finom szitán átnyomjuk. A tojást a cukorral felverjük, és vízfürdőben addig verjük, amíg sűrű krémessé válik. Ha a krém térfogata már eléggé megnőtt, félretesszük, és tovább verjük, amíg teljesen kihűl. A tejszínt kemény habbá verjük. A banánpürét belekeverjük a tojáskrémbe, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A keveréket beleöntjük az előkészített edénybe, letakarjuk fóliával, és egy éjszakára a fagyasztóba tesszük. Másnap kivesszük, darabokra vágjuk, és banános narancssalátával tálaljuk. A narancssalátához: két narancsot kipréselünk, a levet félretesszük. Két másik narancsot vastagon meghámozunk, és kifilézzük, azaz gyümölcshúst kivágjuk a hártyák közül. A két banánt meghámozzuk, fél centiméter vastag szeletekre vágjuk. A narancslevet óvatosan összekeverjük a narancs- és banándarabokkal, majd hozzáadjuk a likőrt, és megszórjuk a pisztáciával.

Megjegyzés
1 adag: 2280 kJ/545 kcal

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.