Előkészítés: A zsemlét kb. 1 cm-es kockákra aprítjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Felolvasztunk 1 kávéskanál vajat a serpenyőben, beletesszük a zsemlekockát, és szép arany sárgára pirítjuk. A maradék 5 dkg vajat lábasba tesszük, felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és halvány sárgára pirítjuk. Felöntjük a tejjel, megsózzuk, borsozzuk, és forrástól számítva kb. 15 percig kis lángon főzzük. Lezárjuk alatta a tüzet, és állni hagyjuk. A levesből kiveszünk egy kis tálkába kb. 2 dl-t, langyosra hűtjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt parmezánt, és simára keverjük. A levesbe habarjuk, de már nem forraljuk tovább. Forrón, petrezselyemmel megszórva, pirított zsemlekockával tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 286 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.