Elkészítés: Először felrakunk egy lábas vizet a tésztának, majd apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomokat kimagozzuk, közepes kockákra vágjuk.
Egy lábosban 4-5 evőkanál olajat hevítünk, belerakjuk a hagymát és a fokhagymát. Hagyjuk, hogy aranyos színt kapjanak, majd hozzáadjuk a paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval. Közepes lángon hagyjuk főni kb. 15 percig, amíg szószos állagot nem kap. Hozzá lehet adni egy kevés vizet is, ha nem találjuk megfelelőnek az állagát. A legvégén hozzáadjuk az összetépett bazsalikomleveleket.
Ekkorra a tésztának már kész kell lennie, leszűrjük, majd hozzáadjuk a szószhoz. Végül belekeverünk reszelt parmezánt és fél evőkanálnyi kenyérmorzsát.
A tésztánkat ezután egy hőálló edénybe öntjük, megszórjuk parmezánnal, majd előmelegített sűtőben 180 fokon átsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.