Elkészítés: A kacsát 5 percig főzzük forró vízben, majd öblítsük le hideg vízzel, hagyjuk kihűlni.
2 deci forró vízbe tesszük a mézet, a borecetet, a pálinkát, s ezzel az oldattal bekenjük a kacsát, majd 1 éjszakát hűvös helyen tartjuk, ha lehet, lógatva.
Másnap sütőben sütjük rácson, saját levével locsolgatva, forgatva, hogy egyenletes piros legyen.
A hagymát és az uborkát kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, majd vékony csíkokra szeleteljük. A kacsa bőrét és húsát is 5-7 cm-es csíkokra metéljük, s tálra halmozzuk.
Egy csészében szószt keverünk mézből, ketchupból, szójaszószból, esetleg némi erős paprikát is tehetünk bele.
A mandarinpalacsinta elkészítése a következő: 25 dkg lisztet elkeverünk 1 pohár forró vízzel, majd 10 percig letakarva pihentetjük.
A tésztából hengert gyúrunk, majd centis darabokat vágunk, megolajozzuk, egymásra helyezünk kettőt, s így nyújtjuk ki nyújtófával kb. 15 cm-es korongokra. Forró lapon mindkét oldalán 1-1 percig sütjük, majd szétválasztjuk a rétegeket, s melegen tartjuk. A sütőedényt nem kell kizsírozni.
Tálalásnál minden az asztal közepére kerül, s mindenki maga készíti el a palacsintákat oly módon, hogy egy palacsintára tesz a húsból, a bőrből, majd a szószba mártott hgymából, uborkából, összegöngyöli, s lehet falatozni.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.