Elkészítés: 1. A pepita bombához pepita piskótákat készítünk! Így a piskótatésztát 2 külön tálban keverjük ki. Először a vaníliásat: 5 tojássárgáját 10 dkg cukorral kihabosítunk elektromos habverővel. Megolvasztunk 5 dkg margarint, és egy kis vanília-aromával és a vízzel hozzáadjuk a masszához. Majd 10 dkg lisztet és 1 csomag sütőport hozzászitálunk.
2. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük 1 csomag vaníliás cukorral, és a felét óvatosan belekeverjük a vaníliás piskótatésztába.
3. Kikeverjük a kakaós piskótát. Szintén 5 tojássárgáját 10 dkg cukorral fehéredésig habosítunk. Megolvasztunk 5 dkg margarint, 1 evőkanál kakaóporral és 1 deci vízzel a masszához öntjük. Mikróban 350 Watton 2 perc alatt olvasszunk fel 6 kocka étcsokoládét, és bolondítsuk meg vele a piskótatésztát. Majd itt is 10 dkg lisztet 1 csomag sütőporral szitáljunk bele, homogénre keverjük el, majd a tojáshab másik felét is adjuk hozzá óvatosan elegyítve.
4. Most jön a trükk: egy sütőlapot vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és felváltva, csíkokban kanalazzunk először az egyik, majd mellé a másik piskótatésztából, kb. 5-6 csík lesz egy sütetben. Kanállal igazítsuk ki a masszákat, hogy érjenek össze.
5. 10 perc alatt süssük meg őket, gázsütőben 5 perc nagy lángon, 5 perc kicsire téve, majd ismételjük a tésztaadagolást még kétszer, így három csíkos piskótát kapunk.
6. Amikor kiszedünk egy sütetet, nedves konyharuhával fedjük le.
7. Jöhet a csokihab! Főzzünk meg 2 csomag csokipudingot 7 dl tejben, 8 evőkanál cukorral és 6 kocka olvasztott étcsokival együtt. A megmaradt 5 tojásfehérjét is kemény habbá verjük 1 csomag vaníliás cukorral, majd ezt óvatosan a pudingba forgatjuk. Homogénné keverjük.
8. Jön a túrókrém! 50 dkg túrót villával összetörünk 10 dkg porcukorral, s ízesítjük 1 evőkanál vanília-aromával (fahéjjal is lehet). Melegítsünk meg 1 dl tejet, és adjunk hozzá 10 g zselatint (1 evőkanál), majd ha feloldódott a zselatin, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a túróhoz.
9. Most készül a bomba! Egy nagyobb mély üveg tálat béleljünk ki alufóliával. A piskótákat vágjuk fel csíkokra, és velük pepita mintát készítve, szintén kibéleljük az alufóliás tálat. Nyomkodjuk össze a széleit, hogy rés nélkül passzoljanak.
10. Majd a csokihab felével feltöltjük, majd megint piskótaréteget teszünk rá. Jöhet a túrókrém erre, majd ismét piskóta. Végül a csokihab másik fele, és egy kör alakot vágva a piskótából befedjük a bombát. Végül alufóliával is bevonjuk.
11. Ha maradt még a piskótákból, krémekből, felrétegezhetjük őket sima tepsibe is, majd az összes süti mehet a hűtőbe 1 éjszakát dermedni, de minimum 3 órát.
12. Következő nap tálcára fordítjuk, kicsomagoljuk, és lehet is szeletelni, a csíkok ezt meg is könnyítik számunkra! Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.