A vajat megolvasztjuk. A kekszet aprítóban ledaráljuk. Összekeverjük a vajat, a kekszet és a mákot, majd egy kapcsos tortaforma (20 cm-es) aljára egyengetjük, és előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Utána kivesszük és megvárjuk, amíg kihűl.
A krémhez a tojássárgáját, két evőkanál porcukrot és a pezsgőt vízgőz felett felmelegítjük, folyamatosan kevergetni kell, akkor jó, ha belenyúlva már égeti az ujjunkat. Akkor félretesszük, hogy hűljön kicsit. Közben a krémsajtot, a 3 evőkanál porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük egy habverővel.
A tejszínt összekeverjük a zselatinnal (hidegen használható zselatint használtam), majd a krémsajtos keverékhez adjuk, végül pedig a pezsgős keveréket is hozzákeverjük. Habverővel csomómentesre keverem, majd a kekszes rétegre öntöm és berakom egy éjszakára a hűtőbe. Másnap piros szőlőszemekkel tálalom.
A Törley ehhez a fogáshoz a Törley Réservé demi sec-et ajanlja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.