Elkészítés: Egy keverőtálban keverjük el a sót a liszttel és a cukorral, az ujjunkkal morzsoljuk el benne a felkockázott hideg vajat. Apránként adjuk hozzá a jéghideg vizet, és egy villával dolgozzuk össze, hogy a tészta nehogy túlmelegedjen a kezünktől. Ha már összeállít a tészta, fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe legalább 30 percre pihenni, mielőtt kinyújtanánk.
A töltelékhez a gyümölcsöket egy forralóedényben közepes lángon a cukorral, a keményítővel és a citrom levével forraljuk össze. Időnként kavargatva sűrítsük sziruposra. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, felhasználásig a hűtőben tároljuk.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagságúra. A formázáshoz kb. 5-6 cm átmérőjű tetszés szerinti kerek/virág/szív alakú süteménykiszúrót is használhatunk. A formáktól függően páros számú formákat szúrjunk ki, hogy párosítható legyen.
A kiszúrt tésztákat fektessük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és pár percre tegyük be a mélyhűtőbe, hogy megszilárduljon a tészta, ha esetleg a formázástól megpuhult volna.
A töltelékből 1-1 púpos teáskanálnyit adagoljunk minden második tésztaformára, de ügyeljünk rá, hogy a széleire ne jusson. A közepébe helyezzük a nyalóka pálcikákat, és a tésztaformák párját helyezzük az előbbire. A széleit alaposan nyomkodjuk le, majd felvert tojással kenjük meg a tetejét, szórjuk meg cukorral – ez ropogós cukorréteget képez a süteményen.
Előmelegített 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.