Előkészítés: A lisztet nagy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és ráöntjük a langyos tejet. Kissé elkeverjük, letakarjuk, és 30 percig kelesztjük.
Elkészítés: A snidlinget és a petrezselymet leöblítjük, a hagymát meghámozzuk, mindegyiket apróra vágjuk. A sajtot és a szalonnát apró kockákra vágjuk, a snidlinggel, a petrezselyemmel, a hagymával és a két tojással együtt a tésztához adjuk. Alaposan összedolgozzuk, lefedjük, és 60 percig meleg helyen kelesztjük. Kikenünk vajjal egy tepsit. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, három részre osztjuk, és mindegyiket kb. 30 cm hosszú rúddá sodorjuk. Copffá fonjuk, a tepsire fektetjük, letakarjuk, és 30 percig pihentetjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojássárgáját és a tejet elkeverjük, bekenjük vele a tésztát. A sütő középső rácsán kb. 40 percig sütjük. Szeletelve kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 799 kJ/191 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.