Elkészítés: A fokhagymát gerezdekre szedjük, de nem hámozzuk meg! 2 gerezdet félreteszünk. Tűzálló tálban, előmelegített sütőben 175 fokon 30 perc alatt megsütjük.
A megmosott narancs héját vékony csíkokra vágjuk. A levét kifacsarjuk. Mindkét narancsot eképpen dolgozzuk fel.
A vöröshagymát tisztítás után felkockázzuk, 1 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. Beleszórjuk a mandulát, felöntjük a levessel, és 10 percig főzzük.
A fokhagymagerezdeket hűlni hagyjuk, aztán a belsejüket kinyomjuk, és a leveshez vegyítjük.
A toast kenyeret megszabadítjuk a héjától, és a narancsok levével együtt a leveshez adjuk. Az egészet rúdmixerrel pépesítjük. Közben sózzuk, borsozzuk.
A félretett fokhagymagerezdeket felszeleteljük, és 1 evőkanál olajon megpirítjuk. A koriandert kevés kivételével felaprítjuk, a sonkát vékonyan felcsíkozzuk.
A levest tejszínnel felöntjük, felforraljuk, végül beleszórjuk a narancshéjat, a pirított fokhagymát, a sonkát és a felprított koriandert. Forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.