Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, finom kockákra vágjuk, az uborkát finom csíkokra, a szalonnát kockákra vágjuk, majd mindezeket egy tálba helyezzük.
A húst megmossuk, szárazra töröljük, egy vágódeszkán enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával meghintjük, és a mustárral megkenjük.
Az uborka, szalonna és hagyma keverékének kb. 3/4-ét roládonként elosztjuk, feltekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük.
Egy fazékban olajat hevítünk, és a roládokat benne hirtelen megsütjük, mellé tesszük a maradék hagma-uborka-szalonna keveréket, majd sütőben, lefedve, kevés fehérbort aláöntve kb. 30 perc alatt puhára pároljuk.
A roládokat tányérra helyezzük, a fogpiszkálót eltávolítjuk. A visszamaradt ragut sóval, borssal, mustárral és paprikával ízesítjük, vízzel felöntjük, felfőzzük, és kb. 10 percig lassú tűzön tovább főzzük. Az étkezési keményítőt pici vízzel elkeverjük, lassan a szószba keverjük, kissé besűrítjük.
Sós burgonya vagy vöröskáposzta illik hozzá, de természetesen más köretet is használhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.