Elkészítés: A darált húsba alaposan beledolgozzuk a finomra reszelt vöröshagymát, a sót és a feketeborsot, felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tésztához kimérjük a lisztet, megsózzuk, közepébe fészket készítünk, beleütjük a tojást, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kemény, de azért nyújtható tésztává tudjuk összeállítani.
1 óra pihentetés után több részletben lisztezett deszkán kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk és egy kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Mindegyik korong közepére kávéskanálnyi húst halmozunk, félbehajtjuk a tésztát, a széleket összedolgozzuk, és a félhold két sarkát összecsípjük-tapasztjuk.
Lobogó sós vízbe helyezzük a pogácsákat és - a túrógombóchoz hasonlóan - attól számítva, hogy feljöttek a víz tetejére, legalább további 5 percig főzzük őket. Mindig kóstoljuk meg, hogy megfőtt-e! A főzési idő változhat attól függően, hogy mekkorák a pilmenyik.
Frissen tálaljuk, ecettel, vajjal, tejföllel és feketeborssal fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.