Melegítsük fel a ghít egy edényben, majd szórjuk bele a szegfűszeget és a gyömbért, keverjük át.
Tegyük hozzá a gyümölcsöket, pirítsuk kb. 2 percig, majd adjuk hozzá a vizet, a fahéjat, a mazsolát és a mandulát, és pároljuk még néhány percig. Ha úgy látjuk, hogy túl gyorsan párolog a nedvesség, tehetünk hozzá még egy kis vizet. Figyeljünk, hogy a gyümölcs puha legyen, de ne főzzük szét.
Ha szükségesnek érzzük tálalás előtt datolyasziruppal megédesíthetjük.
Megjegyzés
A párolt gyümölcsöket kedvedre tudod fűszerezni. Ideális fűszerek fahéj, gyömbér, szegfűszeg, kardamom, ánizs, szerecsendió. Tehetsz hozzá aszalt gyümölcsöket és magféléket is. Kísérletezz a pirított, párolt gyümölcsök készítésével bátran:)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.