Elkészítése: Az apróra vágott vöröshagymát, a 2 gerezd feldarabolt fokhagymát, a sárgarépát sózzuk, majd kevés olívaolajon egy nagyobb méretű lábasban pirítsuk meg. Ezt öntsük fel kb. 1,5 liter vízzel, tegyük bele a 3 féle babot, sózzuk, borsozzuk, és adjuk még hozzá a krumplit, a cukkinit és a négybe vágott paradicsomot. Ha konzerv babbal dolgozunk, akkor először csak a zöldbabot tegyük bele, a vörös- és fehérbabot ráérünk később is!
Mikor kezd puhulni a répa + krumpli, adjuk hozzá a babokat és a kagylótésztát. Ha kevés a főzővíz, önthetünk hozzá egy keveset (de forró legyen!).
Közben 1 mozsárban zúzzuk szét a megmaradt 2 fokhagymagerezdet egy kevés olívaolajjal, sóval és az összetépkedett, friss bazsalikomlevelekkel. Ehhez keverjük a lereszelt sajtokat, és ezt a mixet keverjük folytonos kevergetés mellett a forró levesbe. Egy rottyanás, és kész is a tartalmas levesünk! Forrón tálaljuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.