Elkészítés: A pisztrángot megtisztítjuk, megmossuk, beirdaljuk, és kívül-belül besózva félretesszük.
A szalonnát kis kockára vágjuk, kisütjük, a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük benne. Őrölt paprikával, paprikakrémmel fűszerezzük, és rádobjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd néhány percig lassan pároljuk.
A burgonyát közben megtisztítjuk, nagyon vékonyra karikázzuk, rátesszük a lecsós alapra, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és lassú tűzön lefedve kevés vízzel pároljuk, óvatosan megkeverve, hogy ne törjön túlságosan. (Nem baj, ha nem puhul meg teljesen a burgonya, mert még sülni is fog!)
A pisztrángokat pirospaprikával és borssal kívűl-belül bedörzsöljük, 2-2 szelet citromkarikát helyezünk a hasukba.
A burgonyát tepsibe terítjük, a pisztrángokat a tetejére fektetjük. Fóliával lefedve 180 fokos sütőben kb. 15 percig pároljuk, a borral meglocsoljuk, és további kb. 15 percig grillfokozaton fedetlenül pirítjuk.
Tálaláskor a tányérra helyezzük a halat, és mellékanalazzuk a burgonyát. Ízlés szerint salátát, citromot kínálhatunk hozzá.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.