Elkészítés: A lisztet kimérjük, hozzákeverjük a sót és a zsiradékot. A vizünket az elmorzsolt élesztővel és egy csipetnyi cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a liszthez, és összegyúrjuk. Addig gyúrjuk, amíg jól formálható, rugalmas tésztát kapunk (5-6) perc. 15 percig meleg helyen kelni hagyjuk.
A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk. (Ha kicsit idősebb padlizsánnal dolgozunk, célszerű a magokat kivágni, kesernyés lehet.) Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk. Amikor az olajunk felforrósodott kisebb adagokban kisütjük a padlizsánszeleteket, kb. 3-4 perc/adag, majd papírtörlőre kiszedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges zsiradék. Sózzuk-borsozzuk.
Ezt követően kinyújtjuk a tésztánkat. Kevés paradicsomszósszal megkenjük a tetejét, megszórjuk parmezánnal, a sült padlizsánkockákkal és a morzsolt ricottával. Előmelegített sütőben (200C° ) készre sütjük.
Amikor elkészült, kevés olívaolajjal meglocsolhatjuk, megszórjuk parmezán forgáccsal, és friss, aprított bazsalikommal meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.