Elkészítés: A burgonyát megpucolom, kisebb kockákra vágom, sós vízben megfőzöm és áttöröm, majd hagyom hűlni.
A tésztához a többi hozzávalóval együtt a langyosra hűlt krumplit is beleteszem a kenyérsütőbe, majd 1,5 órás keverő-kelesztő programmal a tésztát kidolgoztatom.
Amíg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. Egy edényben olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztom, majd belerakom az apróra vágott gombát és sonkát is, majd jöhet a paradicsompüré és a kukorica. Ezután ízlés szerint fűszerezem, az oregánót nem sajnálom, és kb. 10 percet főzöm, majd hagyom kihűlni.
A megkelt tésztát lisztezett asztalon 8 egyforma részre vágom. A tésztagombócokat kinyújtom fél cm vastag téglalapokra, 2-3 kanál tölteléket teszek az elejére, feltekerem, majd éles késsel 1,5-2 cm-ként bevagdosom, de nem teljesen. Ezután összetolom a két végét, az egyik vége lesz a közepe, a többin fél fordulatot tekerek, és virág formát kapok.
Ezután egy lapáttal átemelem a sütőpapírral bélelt tepsibe, ahol a virágok szirmát az ujjammal kiigazítom, és még további tölteléket kanalazok mindegyikbe, hogy jó szaftos legyen.
Mind a 8 darabot ugyanígy elkészítem, miközben a sütőt előmelegítem 230 C fokra.
A pizzás virágok tetejére sajtot reszelek, és betolom a sütőbe, ahol 20 perc alatt megsül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.