- A házi pókemberes torta kakaós piskótájához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat elkeverjük a cukorral és az olajjal, majd lassan hozzáöntjük a vizet. Habosra keverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a kakaós, sütőporos lisztet.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd laza mozdulattal belekeverjük a kakaós masszánba. 26 cm-es kerek, kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
- A sima piskótát ugyanilyen módon elkészítjük, természetesen kakaópor nélkül!
- A vaníliás krémhez a 6 dl tejszínt elkezdjük habbá verni, majd mielőtt teljesen összeáll, lassú keverés mellett beleforgatjuk a 3 csomag krémport. Újra magas fordulaton kész krémmé keverjük.
- A csokoládés krémet ugyanígy készítjük el.
- A kihűlt piskótákat kettévágjuk, és egy tortatálra helyezzük a kakaós egyik felét. Megkenjük a vaníliás krém felével, erre helyezzük rá a sima piskóta alját. Ezt a csokoládékrém felével kenjük meg, erre helyezzük a kakaós piskóta másik felét, amelyet a maradék vaníliás krémmel kenünk meg. Végül ráhelyezzük a másik sima piskótát, és a maradék csokoládékrémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét.
- A bevonáshoz a hóbevonót felhasználás előtt fél órával kivesszük a hűtőszekrényből, majd porcukrozott sütőpapíron a kívánt nagyságúra nyújtjuk, de 2-3 mm-nél nem vékonyabbra. Gyors mozdulattal ráhelyezzük a tortára, és szépen elkezdjük rásimítani a tetején és az oldalán. A maradékot a széléről késsel levágjuk, ezt még díszítésnek felhasználhatjuk, fantázia kérdése.
- Cukormázból készítjük a pókhálót és a pókokat, a pókember kész marcipánfigura.
A hóbevonó általában fehér, ételfestékkel lehet színezni, illetve lehet színezettet is kapni. Cukormázat is lehet már készen kapni, egy dobozban 4 féle szín van, felbontás után ismét felhasználható. A torta első olvasásra talán bonyolultnak tűnik, de valójában nagyon egyszerű. Ami munkaigényesebb, az a bevonás és díszítés. Kisfiam születésnapjára, az ő kívánságára készítettem.