A burgonyát mossuk és tisztítsuk meg, majd vágjuk fel kb. 3 mm vastag szeletekre. A fokhagymát tisztítsuk meg és apróra szeleteljük fel. A camembert sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a tejjel és a tejföllel.
Egy tűzálló tálat kenjünk ki a zsírral. Tegyünk a tál aljára egy sor burgonyát és fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk meg. Erre tegyünk még egy réteg burgonyát, majd fedjük be alufóliával.
160 °C-ra előmelegített sütőben süssük 25 percig, majd vegyük ki a sütőből a tálat, és vegyük le róla a fóliát.
Öntsük a burgonyára a sajtos keveréket, szórjuk meg pirospaprikával, és 180 °C-on süssük még kb. 30 perig.
A kész sajtos burgonyát tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott zöld- vagy metélőhagymával.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.