Előkészítés: A hagymát, a póréhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. Ezután apró kockára vágjuk a szalonnát.
Elkészítés: A felforrósítjuk a vajat, egyszerre beletesszük a hagymát, a póréhagymát, a szalonnát, és kevergetve megpirítjuk. Felöntjük a paradicsomlével, majd kevés vízzel hígítjuk. Beletesszük a két erőleveskockát, megszórjuk kevés fekete borssal, sóval, majd lefedve felforraljuk, és lassú tűzön 15 percig főzzük. Közben a tejet simára keverjük a liszttel, besűrítjük vele a levest, és újra felforraljuk. A tejszínben alaposan kikeverjük a tojássárgákat. A levest levesszük a tűzről, beleöntjük a tojásos tejszínt, hozzáadjuk az előfőzött rizst, összekeverjük, és forrón tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 370 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.