Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. A pórét megtisztítjuk, 8-10 cm-es darabokra-csíkokra vágjuk (keveset a zöldjéből is), enyhén sós vízben 5 percig főzzük, hideg vízbe merítjük, leszűrjük. A petrezselymet megmossuk, 1 szálat félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk. A sajt felét vékonyan felszeleteljük, a többit megreszeljük.
Elkészítés: Világosra pirítjuk a lisztet 2 dkg vajban/margarinban, hozzáadjuk a tejet, simára keverjük, szelíd tűzön besűrítjük. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tejfölt, a mustárt, a curryt, a petrezselymet és a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat). A maradék 2 dkg vajjal/margarinnal kikenünk egy csinos, kerek tűzálló tálat. A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, felkarikázzuk, 10-12 szép karikával kirakjuk a tál szegélyét, a többit lazán összekeverjük a póré és a mártás felével, majd a tál aljára simítjuk. Tetejét csillag alakban kirakjuk a maradék póréval, megöntözzük a maradék mártással, és a forró sütőben 20 percig sütjük-forrósítjuk. Végül a tetejére fektetjük a sajtszeleteket, és már csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad (5-8 perc). Meghintjük a pirospaprikával, a félretett petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 1970 kJ/473 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.