Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tojásos nokedli fejes salátával
Tárkonyos csirkeraguleves
Dödölle - az eredeti recept
Csupacsokis brownie
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
Körömpörkölt csülökkel
Krémes spenótfőzelék
Babgulyás
Epres blondie
Dubarry-csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus kuglóf
Klasszikus grízgaluska leves
Pozsonyi kifli mandulával és vörös áfonyával töltve recept
recept
Mester

Pozsonyi kifli mandulával és vörös áfonyával töltve

90 perc
0 adag
Megfizethető
5
2022. 12. 01.

Elkészítés

  1. A pozsonyi kifli elkészítést az egyik töltetlék előkészítésével kezdjük: a vörös áfonyát meglocsoljuk 2 cl víz és 2 cl cseresznyepálinka keverékével, és félretesszük.
  2. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, amiből egy mokkáskanálnyit lecsípünk, valamint a sót.
  3. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a mokkáskanálnyi cukrot, és belemorzsoljuk a friss élesztőt.
  4. A szobahőmérsékletű vajat apró kockákra vágva a lisztes keverékhez adjuk, és a konyhai robotgép dagasztóbetétjével morzsa állagúra keverjük.
  5. Ezt követően hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a már felfutott élesztőt a tejjel együtt. Legalább 5-7 percig dagasztjuk a géppel. Akkor készült el a tészta, ha szép fényes a felülete, és leválik az edény faláról. A tésztát tapadásmentes edénybe tesszük, és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Közben elkészítjük a tölteléket: 5 dkg barna nádcukrot 1 dl vízzel felforralunk, gyakorlatilag szirupot készítünk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az őrölt mandulát, a mandulakivonatot, valamint a szépen megpuhult áfonyát a pálinkás vízzel együtt. Az egészet elkeverjük, és először csak kevesebb zsemlemorzsát adunk hozzá, mert sok múlik a mandulaőrlemény szárazságán, és nem biztos, hogy szükség lesz a teljes mennyiségre. Néhány percre állni hagyjuk, majd keverés után, ha szükséges, hozzáadjuk a maradék zsemlemorzsát is. Közepes keménységű, jól formázható, de semmiképp sem folyékony töltelék elérése a cél.
  7. Közben kivesszük a hűtőszekrényből a tésztát. Lisztezett felületen 9-10 azonos nagyságú darabra vágjuk, mindegyikből kis gombócot formálunk, majd szépen egyesével oválisra nyújtjuk őket. (Nagyjából 12 cm hosszú és 6 cm széles tésztákkal dolgozunk.) A hosszanti rész szélére bő 1 evőkanálnyi tölteléket kanalazunk, majd feltekerjük. Patkó alakúra formázzuk, a végeit összecsippentjük.
  8. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, erre helyezzük a már kész patkókat. Mindegyik tetejét megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével, és 10-15 percig hűvös helyen állni hagyjuk, hogy a felülete kissé megszáradjon. Ha ez megvan, ismét átkenjük tojásfehérjével, majd villával kissé megszurkáljuk.
  9. Hideg sütőbe tesszük a tepsit, majd 175 fokon nagyjából 25-30 perc alatt aranylóra sütjük a pozsonyi kifliket. Rácson hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 9-10 db 8-10 cm hosszú kifli lesz. A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

1 órája

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Szilvás hájas recept
Recept
Mester

Szilvás hájas

110 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.03.

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

1 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.