Elkészítés: A tésztához a lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, 1 csipet sóval, és összedolgozzuk a tojássárgával és a vajjal. Cipóvá gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
A pudingport simára keverjük a cukorral és kevés tejjel. A maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a kikevert pudingot, felforraljuk, és kevergetve 2 percig főzzük. Kihűtjük.
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. Kivajazunk és zsemlemorzsával beszórunk egy 24 cm átmérőjű cakkos szélű tortaformát. A tésztát lisztezett deszkán kb. 26 cm nagyságú körré nyújtjuk, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson. Villával megszurkáljuk, sütőpapírt terítünk rá, és megszórjuk szárazbabbal vagy rizzsel. A sütőben kb. 10 percig sütjük. A tortáról leemeljük a sütőpapírt a nehezékkel együtt.
Amíg a torta sül, meghámozzuk az almát, magházát kiemeljük, a gerezdeket vékony szeletekre vágjuk, és megcsepegtetjük citromlével.
A tésztára kenjük a lekvárt, rásimítjuk a pudingot, és rárakjuk az almaszeleteket. Visszatesszük a sütőbe, és további 35 percig sütjük. Ha nagyon barnulna, letakarjuk alufóliával. A tortát a formában hagyjuk kihűlni.
A tetejére a lekvárt felforrósítjuk, szitán átpasszírozzuk, és rákenjük a tortára. Megszórjuk mandulával, és mentalevelekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.