Előkészítés: A húst megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. A borban elkeverjük a kakukkfüvet, a majoránnát, a babérlevelet, a rozmaringot, a petrezselymet, a Worchester-szószt, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Ráöntjük a pulykamellre, majd a húst feltekerjük, cérnával összekötjük, és a páclében hagyjuk egy éjszakán át a hűtőszekrényben.
Elkészítés: A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A húsról óvatosan levesszük a cérnát, úgy hogy ne essen szét (ha szükséges fogpiszkálókkal rögzíthetjük, mert azokat könnyű kivenni). A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a mogyorót, alaposan összekeverjük, és a pulykamellet vékonyan bevonjuk ezzel a keverékkel. A húst tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal, fóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 180 C-fokon 45 percig sütjük. Levesszük a fóliát és a húst visszatesszük a sütőbe, amíg a teteje megpirul. Kihúzzuk a fogpiszkálókat, a pulykamellet felszeleteljük és tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.