Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és a tésztát 25x40 cm nagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 12 percig kb. 180-200 fokon sütjük.
A töltelékhez a tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, a búzadarát, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és összedolgozzuk. A tojásfehérjét felverjük habnak, és óvatosan belekeverjük a töltelékbe. A masszát az elősütött tésztára terítjük (a sütési idő majdnem elég a töltelék elkészítéséhez). Visszatesszük a sütőbe. Sütési idő még 2 perc. Fontos az időt betartani!
A tetejére a tojásfehérjéből a cukor hozzáadásával kemény habot készítünk. A megsült a tésztánk tetejére rácsot nyomunk a habból, habzsák segítségével. Ha nincs habzsákunk, akkor egy zacskó sarkát levágjuk, és kész a nyomózsák.
A berácsozott tésztát visszatesszük a sütőbe, de csak annyi időre, hogy szép sárgára piruljon a rács, kb. 2-3 percet alatt. A rácsokat kitöltjük baracklekvárral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.