Elkészítés: Egy csészében egy kis szójaszósszal összekeverek borsot, fokhagymaport, curryt. A csirkemellet keresztben és hosszában is félbevágom. Nem klopfolom, csak bekenem a fűszeres keverékkel. 2-3 órára hűtőbe teszem.
Az apróra vágott hagymát vajon megfonnyasztom, beledobom a félbevágott, majd felszeletelt gombát. Megszórom borssal, fokhagymaporral, kakukkfűvel. Mikor kezd levet ereszteni, öntök rá 1 kanálnyi szójaszószt, később ízlés szerint 2-3 evőkanál mustárt és a főzőtejszín bő felét. Lassú tűzön főzöm, amíg be nem sűrűsödik.
A csirkemell mindkét oldalát elősütöm vékony kacsazsíron.
Egy tepsit kikenek vajjal, belerakom a húsokat, tetejüket megkenem vékonyan mustárral, ráteszek 1-1 szelet fehérpecsenyét. Azt megkenem a kikevert túróval (a túrót összekeverem a megmaradt tejszínnel), köré rakom a gombát, az egészet beterítem baconszeletekkel, majd a sajttal.
Beteszem az előmelegített sütőbe kb. 20 percre, hogy kicsit összeérjenek az ízek.
Tálaláskor petrezselyemmel díszítem, köretnek sült krumplit vagy rizst kínálok. Egy finom rozét javaslok hozzá...
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.