Elkészítés: 7,5 dkg vajat felolvasztunk egy serpenyőben, hozzátesszük az apróra vágott zöldhagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a leszűrt gombát, a kockákra vágott sonkát, a felaprított kaprot, a sűrített paradicsomot, 1 kanál cukrot, valamint sót és borsot ízlés szerint. 5 percig még főzzük, majd félretesszük.
Készítünk egy közepes keménységű puliszkát, aki nem tudja, hogyan kell, leírom: felteszünk főni egy fazékban kb. 1,5 l vizet, teszünk bele 1 kiskanál sót, amikor forr a víz, beleszórjuk a puliszka(málé)lisztet épp úgy, mintha tejbegrízt készítenénk, és egy hosszúkás habverővel gyorsan, hogy ne csomósodjon meg, addig kavarjuk, amíg a kellő keménységet kapjuk.
Egy kerek tűzálló tálat megkenünk először olvasztott vajjal, és rétegezzük az alapanyagokat: egy réteg puliszka, rá egy kis olvasztott vaj, erre egy réteg gombás ragut teszünk, majd egy réteg puliszka, 15 dkg reszelt sajt, megint egy réteg puliszka, vaj, gombás ragu, megint egy réteg puliszka kerül, utoljára befedjük a maradék reszelt sajttal.
Betesszük az előre kimelegített lerbe, és erős tűzön kb. 10 percig sütjük, vagy addig, amíg a sajt megpirul. Cukros-ecetes zöldsalátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.