Elkészítés: A húst 8 szeletre vágjuk, majd vékonyra kiklopfoljuk. Annyi sóval, tört fokhagymával ízesített tejjel öntjük le, hogy ellepje, majd lefedve 1 éjszakára behűtjük.
Másnap egy mély tűzálló tálat vajjal kikenünk, a sajt 1/3 részét az aljára hintjük. 4 hússzeletet lecsepegtetünk, és először lisztbe, majd a simára kevert tojásba mártjuk, a tálba egymás mellé fektetjük. Megszórjuk a maradék sajt felével. A maradék 4 hússzeletet az előbbihez hasonlóan előkészítve ráfektetjük, és a maradék sajttal meghintjük.
A visszamaradt tojást a tejföllel simára keverjük, és a sajtos pulykára simítjuk.
Alufóliával letakarva, forró sütőben kb. 45 percig sütjük. Később a fóliát levesszük, és addig sütjük, amíg a levét magába nem szívja, és a teteje kissé megpirul.
Kompót és burgonyapüré illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.