Elkészítés: A hússzeleteket az elkészítés előtt 2-3 nappal borssal megszórjuk, mustárral megkenjük, olajjal meglocsoljuk, lefedjük és hűtőbe tesszük.
A szárított vargányát szintén elkészítés előtt 1-2 órával langyos vízbe áztatjuk.
A hússzeleteket mindkét oldalon sózzuk. Tepsibe kevés zsírt vagy olajat teszünk, majd a közepére a húst ferdén sorba rakjuk. A húsokra szeletelt bacont fektetünk, majd erre vékony hagymakarikákat rakunk, s rátesszük a következő hússzeletet, megint bacont és hagymát. A végén a húsra kevés pirospaprikát, ételízesítőt, köményt, reszelt szerecsendiót szórunk, és pár gerezd fokhagymát is mellé helyezünk.
A tepsibe a rakott hús mellé jobbról balról teszünk pár karika hagymát, a felszeletelt csiperkegombát, a karikára szelt zöldpaprikát, a leszűrt vargányát és 8-10 szem borókabogyót, amit előtte késlappal vágódeszkán megroppantunk.
A tepsit alufóliával szorosan betakarjuk, és 200 fokon 1 órát pároljuk, közben a keletkezett lével többször meglocsoljuk, majd készre sütjük.
Ha sok a lé, leszedjük, és a gombával és fűszerekkel szűrőn átpaszírozzuk, keményítővel besűrítjük. Így kiváló mártást kapunk a húshoz.
Köretnek rizst adunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.