A csirkemelleket csíkokra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük a vízzel, sózzuk, és kb. 30 percig főzzük úgy, hogy a hozzáöntött vízből kb. 1,5 liter maradjon.
A húst kivesszük a léből, tányérra helyezzük és letakarjuk.
Az erőlevesbe belemorzsoljuk a leveskockákatt és felforraljuk. Ha kész, levesszük a tűzről.
Az újhagymát, a gyömbért, a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A szárított gombát is aprítjuk.
Egy lábasban olajat melegítünk, hozzáadjuk az aprított zöldségeket, és egy picit megpirítjuk. A zöldségre ráöntjük az erőlevest, és további 15 percig főzzük.
Hozzáadjuk a szójaszószt és a fehérecetet, majd ismét felforraljuk. Végül visszatesszük a csirkemellet is, még egyet rottyantunk rajta, és kész is.
A tojásokat kb. 5 perc alatt megfőzzük. Eltávolítjuk a héját, félbe vágjuk.
A levest tányérokba szedjük, és a főtt tojással tálaljuk.
Megjegyzés
A levet ázsiai hagyomány szerint megisszuk, esetleg európaiasan leveses kanállal fogyasztjuk. A ramen annál finomabb, minél sűrűbb, és főételként is fogyasztható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.