Elkészítés: A cukkinit vékonyan szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk be, és hagyjuk legalább fél órát állni. Alaposan csepegtessük le, majd panírozzuk be. A tojásokat üssük fel egy tálba, majd sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. A lecsepegtetett cukkinit először forgassuk bele a lisztbe, majd az ízesített tojásba, végül pedig a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg egy kevés olajjal, helyezzük rá a bepanírozott cukkinit, majd szintén locsoljuk meg egy kevés olajjal. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
A zöldbabot daraboljuk fel ízlés szerint, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Szűrjük le, majd hűtsük ki egészen.
Az olajat keverjük alaposan össze a mézzel, a citromlével, egy csipet sóval és a magos mustárral, majd öntsük rá a kihűlt zöldbabra. Kézzel forgassuk alaposan össze, majd hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek (ízlés szerint több mézet is tehetünk hozzá, ha édesebben szeretjük).
Tálaláskor a rántott cukkinit rizzsel és a zöldbabsalátával kínáljuk.
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.