Elkészítés: A megmosott spenótot forrásban lévő bő vízben kb. 5 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, jól kinyomkodjuk, deszkán felaprózzuk.
5 dkg vajat felhevítünk, a fokhagymát benne rózsaszínűre pirítjuk, rádobjuk a spenótot, sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Megszórjuk a liszttel, felengedjük 2 dl tejszínnel, és éppen csak sűrűsödésig főzzük.
A tojásokat a maradék 1 dl tejszínnel, kevés sóval, borssal felverjük. Nagyobb teflonserpenyőben a maradék 5 dkg felhevített vajon mérsékelt tűzön rezgősre (egyszer-kétszer megkeverve) megsütjük rántottának.
A spenótmassza (ha kicsit sűrű lett, egy kis tejjel hígítsuk) felét olajjal kikent tűzálló kb. 28x22 cm-es sütőtálba simítjuk, megszórjuk a sonkával, elkenjük rajta a rántottát, és megszórjuk a reszelt sajt felével, majd bevonjuk a maradék spenóttal. 200 fokos előremelegített sütőben sütjük kb. 20 percet.
Tálalásnál a maradék sajttal megszórjuk, azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.