Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A rebarbarákat feldaraboljuk (én olyan 4-5 cm-es darabokra szeleteltem), és egy lábasban feltesszük főni 4 evőkanál vízzel és a 8 evőkanál cukorral. Vigyázat, nagyon hamar megfő, pár perc forrás után nézzünk rá: ha már puha, de még nem esik szét, akkor jó. Ha kész, rászórjuk a gyömbért, és egy tűzálló tálba önjük (vizestül).
Ezután elkészítjük a morzsát: a lisztet, a 11 dkg cukrot és a vajat jó alaposan összemorzsoljuk, a rebarbarák tetejére szórjuk, majd betesszük a sütőbe. 35-45 percig sütjük.
Melegen vagy langyosan a legfinomabb (de remekül melegíthető másnap a mikróban) - nagyon jól illik hozzá minden tejszínes és vaníliás íz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.