Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 5-ös fokozat).
2. Béleljünk ki a készen kapható omlós tésztával egy 23 cm átmérőjű hullámos szélű piteformát, a felesleges részeket vágjuk le egy konyhai ollóval vagy késsel.
3. Egy közepes méretű tálban robotgéppel habosítsuk fel a margarint és a cukrot, majd fokozatosan adjuk a masszához a tojásokat.
4. Keverjük a krémes masszához a mandulát, a narancshéjat és a lisztet.
5. Kanalazzuk át a masszát az előkészített formába.
6. A rebarbara 2/3-át szeleteljük fel 6, a maradék 1/3-ot pedig 4 cm-es darabokra, majd minden darabot hosszában is vágjunk 3 felé. A rebarbaraszeleteket tegyük egymás mellé a massza tetejére, majd hintsük meg a tetejét 2 teáskanál finomra őrölt kristálycukorral.
7. Süssük a rebarbarás tortát aranybarnára a sütőben 40-50 perc alatt.
8. Vágjuk a kész tortát szeletekre, helyezzük őket tányérokra, majd közvetlenül a tálalás előtt tegyünk minden szelet tetejére 1-1 gombóc vaníliafagyit.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.