Előkészítés: A lencsét leszűrjük, leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A citromot forró víz alatt alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük. A hagymát meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk, meghintjük sóval. A retket és a sárgarépát megtisztítjuk, mindkettőt uborkagyalun legyaluljuk, meglocsoljuk 1 evőkanál citromlével, 15 percig pihentetjük.
Elkészítés: Simára keverünk 2 evőkanál citromlét a mustárral, kevés sóval, ízlés szerint frissen őrölt borssal, szinte cseppenként hozzáadjuk az olívaolajat, és habosra keverjük. A lencsét nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát levével együtt, lazán összekeverjük. A tetejére halmozzuk a kissé összeesett retek-sárgarépakeveréket ugyancsak levével együtt, meglocsoljuk a mustáros öntettel, tetejét megszórjuk a szezámmaggal, és 1-2 szál kaporral vagy snidlinggel, ill. néhány szelet friss uborkával díszíthetjük. A szépség kedvéért csak az asztalnál keverjük össze.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.