Elkészítés: A tésztához az olívaolajat és a tojásokat kézi mixerrel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük tovább, amíg feloldódik. Hozzáreszeljük a citromhéjat, belecsavarjuk a citromlevet, csipetnyi sót is szórunk bele, és elkeverjük benne a reszelt sárgarépát. A dió-mandula keverékben elvegyítjük a szódabikarbónát, majd a tojásos keverékhez vegyítjük.
Egy 22 cm-es, sütőpapírral kibélelt, csatos tortaformába öntjük a tésztát. Körülbelül 170 Celsius-fokos sütőbe tesszük, majd 10 perc múlva kisebbre állítjuk a hőfokot, és még körülbelül 50 percig sütjük a tortát. Tűpróbát kell alkalmazni, mert aránylag vastag a tészta ebben a kicsi formában.
10 percig még a formában hagyjuk hűlni a tésztát, majd leszedjük róla a forma peremét. Hagyjuk jól kihűlni, és csak másnap vágjuk meg. (A torta a fagyasztást is jól bírja.)
A mázhoz a krémsajtot ízlés szerinti porcukorral és pár csepp citrommal simára keverjük, majd bekenjük vele az egész tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.