Előkészítés: Kivajazzuk egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Elkészítjük a kevert tésztát (ez lesz az alsó réteg): a lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a pálinkát, a vajat, és a kézi robotgéppel először alacsony, majd magas fokozaton simára keverjük. Cipóvá formázzuk, ráfektetjük a kapcsos tortaforma aljára, és akkora nyújtjuk, mint a forma. Villával többször megszurkáljuk, köré rakjuk a forma oldalát, és a sütőben kb. 12 percig sütjük. Sütés után levesszük a forma oldalát, és az alján hagyjuk kihűlni a tésztát. Közben a piskótatésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a vaníliaaromát, az olajat és 1/8 l langyos vizet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a masszára szitáljuk, és óvatosan összekeverjük. Beleforgatjuk a tojáshabot, és két részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a kakaót. A forma aljáról leborítjuk a tésztát, a formát elmossuk. Rákapcsoljuk az oldalát. A forma alját kibéleljük sütőpapírral. Közepére halmozunk váltakozva 2 evőkanál fehér és 2 evőkanál csokis masszát (amíg elfogynak). Mindig egymásra rakjuk a masszát! Nem simítjuk el, hanem óvatosan az asztalhoz ütögetjük a formát, hogy a tészta egyenletesen szétfolyjon a formában. A sütőben 55 percig sütjük (tűpróba!). Késsel körbevágjuk a tortát, rácsra borítjuk, és kihűtjük. Vízszintesen kettévágjuk, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt. A tortabevonót a csomagoláson olvasható utasítás szerint felolvasztjuk, hideg tálcára simítjuk, és hagyjuk megdermedni. A töltelékhez a tejszínt a tojáslikőrrel, a vaníliás cukorral, a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Az alsó kevert tésztalapot tálcára fektetjük, és megkenjük a lekvárral. Ráfektetjük az alsó piskótalapot, kissé megnyomkodjuk, és megkenjük tojáslikőrrel. Rásimítjuk a töltelék felét, ráfektetjük a felső piskótalapot, és kissé rányomkodjuk. A tortát bevonjuk a maradék krémmel. A tortabevonó csokoládéból éles késsel forgácsot készítünk, és a torta oldalára nyomkodjuk. A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, és nagy habrózsákat nyomunk belőle a torta tetejére. Középükbe kis mélyedést nyomunk. Közvetlenül a tálalás előtt a mélyedésekbe tojáslikőrt cseppentünk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 649 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.