Elkészítés: A kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
A tojásokat 3 evőkanál forró vízzel 1 percig habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezzel is habosra keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, óvatosan összekeverjük, és a formába simítjuk. Megsütjük.
Ha megsült, a tetejét leszórjuk a porcukorral. Ha kihűlt, kettévágjuk.
Az alsó lapot 12 cikkre vágjuk. Egy sima falú, gömbölyített aljú tálat fóliával kibéleljük úgy, hogy a végei jócskán túllógjanak a peremén. A tésztát meglocsoljuk rummal. A cikkeket a tálba fektetjük úgy, hogy a hegyük középre mutasson.
A krémhez a zselatint fél dl vízzel összekeverjük. A tejfölhöz adjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és levét, jól kikeverjük. A zselatint tűzön felolvasztjuk, és apránként hozzáadagoljuk a tejfölkrémet. Majd kihűtjük.
A tejszínt felverjük és apránként hozzáadagoljuk a kihűlt tejfölkrémes zselatinhoz.
A krém egyharmadát a piskótabélésbe simítjuk, megrakjuk ribizlivel, megint krém, ribizli és krém következik. A tetejére tesszük a tésztalapot úgy, hogy a krémet befedje. Ha nagyobb lenne a lap, akkor ráillő korongot vágunk a tortalapból.
Néhány órát hűtőben pihentetjük, majd tálaláskor tálra borítjuk, megszabadítjuk a fóliától, és díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.