Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Ribizlis csoki recept
recept
Rafinált

Ribizlis csoki

60 perc
12 adag
Átlagos
2021. 10. 01.

Elkészítés

  1. Tészta: A tojásfehérjét robotgép segítségével kemény habbá verem egy pici sóval, majd a tojássárgáját fehérdésig verem a cukorral. Ezután hozzáadom az olajat, lassan hozzákeverem a lisztet, majd hozzáadagolom a vizet. Mikor homogén szerkezetet kaptam, óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét. A masszát egy kb.25 cm átmérőjű tortaformába öntöm, melyet előtte vékonyan kivajaztam és finoman kiliszteztem. Tűpróbálval ellenőrzöm a sültségét, a sütés kb. 20 perc, sütőtől függően. A kihűlt piskótát málnalekvárral vékonyan megkenjük.Csokoládéréteg: 500 ml tejszínt felmelegítünk, részletekben ráöntjük a felkockázott étcsokoládéra. Akkor jó, ha a csokoládé teljesen felolvadt benne és egyszínű krémjelleget kapunk. Elsimítjuk a piskótán a csokoládéréteget, hűtőbe tesszük.Gesztenyekrém 1.: egy doboz ribizlit pürésítünk, majd szűrőn átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek a krémbe. 500 ml tejszínt felverünk, majd hozzáadunk egy gesztenyemasszát, ízlés szerint cukrot vagy édesítőt és rumaromát. Végül a ribizlipépet is hozzákeverjük.Gesztenyekrém 2.: 500 ml tejszínt felverünk, majd hozzáadunk egy gesztenyemasszát, ízlés szerint cukrot vagy édesítőt és rumaromát. Végül hozzákeverjük a ribizliszemeket és a lereszelt étcsokoládét.Kivesszük a hűtőből az összeállt csokoládékrémes piskótát, felvisszük rá a ribizlipürével ízesített gesztenyekrémet, majd erre rákenjük a ribizli-csokidarabos gesztenyekrémet is.Díszítés: a csokoládékat felolvasztjuk, egy kanál vagy zsák segítségével formákat készítünk, hűtéssel szilárdítjuk, majd díszítjük vele a tortánkat. Végül a ribizliket is elhelyezzük rajta ízlésesen.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk recept
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból recept
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.