Elkészítés: A kenyérsütőgép kelesztő programját használom, a ribizlin kívül mindent beleteszek. Először a liszt felét, majd kis sót és a 2 tojást, majd rá a liszt másik felét (nehogy a langyos tej összekapja a tojásokat). Beleöntöm a meglangyosított tejet, belemorzsolom az élesztőt és ráöntöm a cukrot, majd hozzáadom a megolvasztott vajat.
Elindítom a gép kelesztő programját (enyémen 1 óra 30 perces). Vigyázni kell vele, tovább keleszteni a gépben nem szabad, mert túlkel, és kifolyik az edényből (normál méretű kenyérsütő esetén, akinek a dupla keverőtárcsás van, annak valószínű nem kel túl). Aki még akarja, az kiszedheti egy tálba. és ott lefedve tovább kelesztheti egy órácskát.
Eközben lecukrozzuk a ribizlit, kicsit szét is nyomkodhatjuk, hogy kieressze a levét.
Ha a tészta megkelt, akkor kiöntjük a tálból egy meglisztezett deszkára. Kb.2 centisre széthúzkodjuk simán kézzel. Ráhalmozzuk a cukros ribizlit a levével együtt, szétkenve az egész tésztán, kicsit bele is nyomkodjuk. Majd a 4 sarkát behajtjuk középre, majd félbehajtjuk az egészet, majd még egyszer félbe. Kissé laposra nyomjuk és 8 darabra vágjuk.
A darabkákat egyenként hosszában kézzel széjjelhúzzuk, így megnyúlik, és a hüvelykujjunk köré csavarjuk - nagyjából, mint egy csigát. Ne ijedjünk meg, hogy a ribizli kikandikál, az a lényeg, hogy kívül-belül legyen a gyümölcsből.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és megszórjuk cukorral a tetejüket.
200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg szép barnás lesz a tetejük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.