Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, egyesével hozzáadjuk a sárgákat, végül hozzákeverjük a kakaóporral elvegyített lisztet. A tésztát elfelezzük, és 170 fokos sütőben 2 db 20 cm átmérőjű piskótalapot sütünk belőle, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez felforralunk 1,5 dl tejszínt, felolvasztjuk benne az étcsokoládét, majd hagyjuk langyosra hűlni. A maradék tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A zselatint langyos vízbe áztatjuk, folyamatosan kevergetve feloldjuk benne, majd a tejszínes csokoládéval és a chiliporral együtt óvatosan a tejszínhabhoz keverjük.
Az egyik piskótalap körül papírcsíkkal kibéleljük a tortaformát. A tésztára kanalazzuk a krémet, majd 2 órán át hűtőben dermesztjük.
A mázhoz az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd a másik piskótalap tetejére kenjük, és hagyjuk megdermedni. A csokoládébevonatos tortalapot késsel cikkekre vágjuk, és a megdermedt krém tetejére helyezzük (így könnyebben szeletelhetjük a süteményt). A fémkarikát és a papírcsíkot eltávolítjuk, és a torta tetejét friss chilivel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.