Előkészítés: A római tálat 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A húst megmossuk, falatnyi kockákra daraboljuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, kevergetve kb. 5 percig pirítjuk. A római tálba öntjük a paradicsomot, belekeverjük a fahéjat, a kurkumát, a kardamomot és a szegfűszeget. Végül összeforgatjuk a hússal, lezárjuk a tálat, és a hideg sütőbe tesszük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) kapcsoljuk, és kb. 2,5 órát főzzük a húst. A rizst megmossuk, két óra elteltével a húsra öntjük a húslevessel együtt. Összekeverjük, és még fél órát főzzük. A főzési idő leteltével levesszük a római tál tetejét, és még 10 percre visszatesszük a tálat a sütőbe, hogy a felesleges lé elpárologjon.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 510 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.