Előkészítés: A tejet kb. fél dl vízzel, egy csipet sóval felforraljuk. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. A mazsolát leöblítjük, majd meglocsoljuk a rummal.
Elkészítés: A rizst a forrásban lévő tejhez adjuk, kb. 10 perc múlva levesszük a tűzről, és fedetlenül hagyjuk, hogy felszívja a levét. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd tovább keverve egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat és az egész tojásokat. A beáztatott mazsolát, a mandulát, a rizst, hozzákeverjük a habos masszához. A margarint felforrósítjuk egy nagy serpenyőben, belesimítjuk a rizses masszát, és közepes lángon 8-10 percig sütjük az alját, majd két fakanál segítségével kis darabkákra szaggatjuk. Előmelegített tányérokra tálaljuk, porcukorral megszórjuk, és tetszés szerinti kompótot kínálunk mellé.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 576 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.