Előkészítés: A tejet kb. fél dl vízzel, egy csipet sóval felforraljuk. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. A mazsolát leöblítjük, majd meglocsoljuk a rummal.
Elkészítés: A rizst a forrásban lévő tejhez adjuk, kb. 10 perc múlva levesszük a tűzről, és fedetlenül hagyjuk, hogy felszívja a levét. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd tovább keverve egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat és az egész tojásokat. A beáztatott mazsolát, a mandulát, a rizst, hozzákeverjük a habos masszához. A margarint felforrósítjuk egy nagy serpenyőben, belesimítjuk a rizses masszát, és közepes lángon 8-10 percig sütjük az alját, majd két fakanál segítségével kis darabkákra szaggatjuk. Előmelegített tányérokra tálaljuk, porcukorral megszórjuk, és tetszés szerinti kompótot kínálunk mellé.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 576 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.