Elkészítés: Péntek este elgondolkodtam, hogy mit is főzzek a családnak, mivel elfelejtettünk bevásárolni, és a hűtőszekrény olyan üres, mint a templom egerének kamrapolcai. Körülnéztem a fagyasztóban, hátha találok valami főzni valót, de csak a fentiek akadtak kezembe + egy fél csomag rizs a kamrában. Gondoltam, főzök egy rendhagyó töltött káposztát.
A füstölt csülköt alaposan megmostam, 3 babérlevél és 15 szem durvára vágott borókabogyó társaságában feltettem főni annyi vízben, hogy ellepje. Míg főtt, a kolbászokat *levetkőztettem*, s egy edényben jól szétnyomkodtam. Adtam hozzá 5 db egész tojást és egy maréknyi rizs, majd alaposan összekevertem. Úgy 45 perccel később a csülköt kivettem, leszedtem a csontról a húst, és apróra felszeltem. A főzőlé felét kiöntöttem (túl sós lett volna az étel), és a maradékba visszaraktam a húst, belekevertem a savanyú káposztát. Felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje. Kevés olajon liszttel paprikás rántást készítettem, és hozzákevertem a káposztához, belekevertem a cukrot is. Mikor az étel elkezdett forrni, egy evőkanál segítségével kicsi gombócokat formáztam a kolbászhúsból, és beleszaggattam az ételbe. Addig főztem, míg a rizs megpuhult. Mivel ez idő alatt sajnos néhány gombóc szétteset, az ebédnek kissé viharvert kinézete, ám annál finomabb íze lett. Mindenki jó étvággyal fogyasztotta.
Semmiféle sót vagy a fentieken kívül egyéb fűszert nem tettem bele, hisz a füstölt hús amúgy is sós, a kolbász pedig már fűszerezett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.