Elkészítés: A másfél literes, kívül piros alapon fehér virágos, belül fehér kisfazékban a szívéhez nőtt, kissé elvásott főzőkanálkával simára kever az olajat a liszttel és a köménnyel, fel a tűzre, a mérsékeltnél kissé erősebb lángon, kevergetve illatos rántást alkot belőle.
Amikor kezd összesűrűsödni (majdnem darabosodik), lángot le, edénykét lekap. Bele a tört fokhagyma, átforgat (illatorgia fokozódik), vissza a lángra, apránként hozzálöttyintett hideg vízzel kever simára, hígabbra.
Bele a paprika, jól eloszlat, bele a többi víz, a kereszt alakban bevágott vöröshagymus, babér, só, bors. Néhányszor (a fazék alja tája sem marad ki, mert a lefárasztott liszt hajlamos az elterülésre) megkeverve felforral. Takarék, a fakanalat keresztben az edény tetejére, rá legényesen félrecsapva a fedőkalap (így véletlenül sem tud világgá szaladozni a beste leveskéje), csendesen gyöngyöztetve megfőz benne a hagymát.
Közben a felesleges cuccot elrámol, előkészít a tojásokat. Amikor puhára főtt a hagymus (hústűvel ellenőrizhet, ha nem szeret, kihorgász), meóz, utánízesít, le a tűzről, bele az ecet, kever, amíg lenyugszik a kis felindult.
Cseppet erősít a lángon, vissza a fazék, egyesével, óvatosan beleereszt 4 egész tojást, amelyeket persze előtte kellene feltörni. Láng vissza, 1-2 perc múltán óvatosan átkever, az edényke alját is. Az utolsó tojást villával habosra ver, a villával keverve bele a levesbe. Felforral, vissza, meóz/tat, bele a Pistike (ezt óvatos mennyiségben, ha kiskorú is szimatolgat a konyha tájékán), kész.
Tálalhat pirított kenyér- vagy zsemlekocka, levesgyöngy, stb., vagy éppenséggel derekas karéj házikolbászos, ill. húsos szalonnás házikenyér kíséretében.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.