Az élesztőt megfuttatjuk a langyos, cukros tejben, majd beleszitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, és elkezdjük összeállítani a tésztát.
Amikor már kezd összeállni, apránként beledagasztjuk a olvasztott margarint az olajjal. Simára dagasztjuk. (A kelt kalácstésztát mindig felfele húzva dagasszuk ki, hogy minél több levegő menjen bele. Akkor kész, ha elválik a tészta a kezünktől és a tál oldalától.)
Meglisztezzük a tetejét és 30 percig meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tészta, lereszeljük a sajtotokat. Kevés liszttel megszórjuk, összekeverjük, így nem tapad össze a sajt.
A Mascarpone krémet felhabosítjuk, ízesítjük sóval, borssal.
Ha megkelt a tészta, kinyomjuk a levegőt, átgyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd 0,5 centi vastagra kinyújtjuk, lehetőleg téglalápalakúra. A tésztát megkenjük a sajtkrémmel, majd pizzavágóval négyzetekre felvágjuk, minden négyzetet megszórunk vegyes reszelt sajttal.
Kifliket formázunk belőle, sütő fóliával bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük felvert tojással és újra 25-30 percig kelesztjük.
Ha megkelt, akkor ismét lekenjük tojással, hogy fényes és ropogós legyen, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 35 percre. Addig sütjük, amíg szép piros, ropogós lesz.
Megjegyzés
Azért kapta a nevét, mert a sajt kifolyik, ropogósra sül és úgy nézki, mintha rongyos lenne.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.