Elkészítés: A sütőt 180 fokra felmelegítjük, a csuszatésztát szárazon, mindenféle zsiradék hozzáadása nélkül kb. 10 perc alatt barnára pirítjuk. Ezután a hőmérsékletet 140 fokra mérsékeljük.
A libacombokat megtisztítjuk, lemossuk. A húsos részét morzsolt majoránnával és sóval, a bőrös részét csak sóval fűszerezzük. Tepsibe helyezzük a combokat, a libazsírt, az egész feketeborsot és a babérleveleket, majd 2 dl vizet adunk hozzá. 140 fokos sütőben körülbelül 1,5 óráig sütjük a behelyezett combokat.
A laskagombát eközben hideg vízben többször átmossuk, szárának végét levágjuk. Lecsöpögtetjük, majd megszárítjuk.
Negyed órával a libacomb sütésének vége előtt felteszünk vizet forrni a pirított tésztának sóval és étolajjal. Ízlésünknek megfelelően puhára főzzük.
Közben az elkészült libacombokat további 180 fokon 10 percig pirítjuk.
2 serpenyőt helyezünk a tűzhelyre. Az egyikben 3 kanál felhevített olívaolajon aranybarnára pirítjuk a laskagombát. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, őrölt feketeborsot, majd sózzuk, és együtt pirítjuk a hozzávalókat még fél percig.
A másik serpenyőben 2 evőkanál libazsírt melegítünk, és a leszűrt tésztát átforgatjuk benne. Ha indokolt, akkor még sózzuk.
A laskagombát és a csuszatésztát tányéron egymás mellé helyezzük, a libacombot közé tesszük, és petrezselyemmel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.