Elkészítés: A gyöngyhagymát előző nap leszűrjük, felöntjük a gránátalmaszörppel. Ha firss gránátalmávak dolgozunk, akkor nem szűrjük le a hagymát, hanem 1 kanál mézzel és a gránátalmamagokkal összekeverjük. Legalább 24 órát érleljük, de lehet akár 48 is.
A darált húst összekeverjük a belemorzsolt sajttal, sóval és borssal. Fólia segítségével hosszú, keskeny rudat formázunk, és ujjunkkal szögletes hasábbá formázzuk, és betesszük a fagyasztóba annyi időre, hogy még vágható legyen.
Közben a rózsáira szedett karfiolt külön megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük, a vajjal összeturmixoljuk. A romanesco karfiolt is rózsákra szedjük, és leforrázzuk, majd tálalás előtt vajban átforgatjuk.
A fagyott húshasábokat felkockázzuk, fagyottan bepanírozzuk a kockákat, hogy megőrizzük a formát, és forró olajban lassan kisütjük.
A húskockákat a karfiolpürével, a vajas pagodakarfiollal és a leszűrt gyöngyhagymával tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.