Előkészítés: A fűszernövényeket szárastól megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra felvagdaljuk. A fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A friss zöldfűszereket, a majoránnát, a fokhagymát az olajjal, a mustárral és ecettel összekeverjük. Borssal ízesítjük. A húst meghintjük a marináddal, és lefedve 1–2 napra a hűtőszekrénybe tesszük.
Elkészítés: A marinádot késsel lekaparjuk a húsról. A hússzeleteket a forró grillrostélyra fektetjük, és minden oldalukról ízlés szerint kb. 8 percig sütjük. Csak sütés utána sózzuk meg kissé. A paprikákat megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, kicsumázzuk, és apró kockákra daraboljuk. Az újhagymát megmossuk és felvagdaljuk. Felforrósítjuk az olajat, és a paprikát a zöldfűszerekkel megpároljuk benne. Belekeverjük a kukoricát, a paradicsompürét, az ecetet, a cukrot, és sóval, borssal fűszerezzük. Némi víz hozzáadásával néhányszor felforraljuk. A mártásos tálba öntjük, lefedjük és lehűtjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: 1-2 nap múlva
1 adag: 481 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.