Előkészítés: A csirkemelleket megmossuk, a fűszerkeverékkel bedörzsöljük, rácsepegtetjük az olajat, és 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. A rizst kiválogatjuk, megmossuk. A mártáshoz a tejet felforraljuk.
Elkészítés: A currymártáshoz a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés közben felhabzásig melegítjük. Felöntjük a forró tejjel, kiforraljuk, és sóval, curryvel ízesítjük. Tálalás előtt a tejszínnel elkeverjük a tojássárgáját, és a mártáshoz adjuk. A kókuszos rizshez az előkészített rizst 6 dl enyhén sós, citromos vízben 10-12 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, a vajjal és a kókuszreszelékkel összekeverjük, ha szükséges utána ízesítjük, formákba nyomkodva tálaljuk. A pácolt csirkemelleket rostsütőlapon vagy serpenyőbe, kevés felforrósított olajban megsütjük. Az ananászt és a kukoricát a vajban átforrósítjuk, sóval, szerecsendióval ízesítjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag (köret nélkül): 587 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.