Előkészítés: A csirkemelleket megmossuk, a fűszerkeverékkel bedörzsöljük, rácsepegtetjük az olajat, és 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. A rizst kiválogatjuk, megmossuk. A mártáshoz a tejet felforraljuk.
Elkészítés: A currymártáshoz a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés közben felhabzásig melegítjük. Felöntjük a forró tejjel, kiforraljuk, és sóval, curryvel ízesítjük. Tálalás előtt a tejszínnel elkeverjük a tojássárgáját, és a mártáshoz adjuk. A kókuszos rizshez az előkészített rizst 6 dl enyhén sós, citromos vízben 10-12 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, a vajjal és a kókuszreszelékkel összekeverjük, ha szükséges utána ízesítjük, formákba nyomkodva tálaljuk. A pácolt csirkemelleket rostsütőlapon vagy serpenyőbe, kevés felforrósított olajban megsütjük. Az ananászt és a kukoricát a vajban átforrósítjuk, sóval, szerecsendióval ízesítjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag (köret nélkül): 587 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.