Elkészítés: Először elkészítjük a kakukkfüves házi majonézt. Arra nagyon figyeljünk, hogy csakis friss tojásból készítsük! A hozzávalók legyenek egyforma hőmérsékletűek. A majonézhez egész tojást is használok, mert így egy könnyed, habos mártást kapok, ami nagyon illik a lazachoz.
Egy tálba beleütjük az egész tojást és a tojássárgáját, hozzáadjuk a mustárt, a cukrot, az ecetet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és gépi vagy kézi habverővel az egészet alaposan, homogén állagúvá keverjük, majd először szinte cseppenként, nagyon vékony sugárban adagoljuk hozzá az olajat, folyamatosan keverve. Botmixerrel készítve, nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük. Mikor belekvertük az olajat, hozzáadjuk a lecsipkedett kakukkfűleveleket és jégre tesszük, hogy az ízek összeérjenek, míg a lazacot elkészítjük.
A lazacfilét szárazra töröljük, megszórjuk nagyszemű tengeri sóval, frissen őrölt borssal. A padlizsánt szeletekre, a póréhagymát pedig vastagabb karikákra vágjuk és megszórjuk kevés sóval, borssal.
Grillserpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk, beledobunk 2-3 ág kakukkfüvet. A 2 gerezd fokhagymát kés lapjával egy-egy erőteljes ütéssel összenyomjuk, ezt is a serpenyőbe tesszük, hogy az olajba keveredjen az aromájuk. Beletesszük a lazacszeleteket, valamint a padlizsánt és a póréhagymaszeleteket, és mindet megsütjük. Mielőtt a fokhagyma és a kakukkfű megégne, vegyük ki őket a serpenyőből.
Tálaljuk a lazacot a grillezett padlizsánnal és póréhagymával, öntsünk mellé a mártásból.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.